Vårat hus

Mitt namn är Towe Reijto och jag har Artmaster's kennel tillsammans med min sambo Urban Sund. Vi bor i Dunderklumpens land, (Strömsund) som ligger 10 mil nordöst om Östersund. Byn som vi bor i heter Vågdalen.

Jag har alltid haft hund, en massa olika raser, allt från Grand Danois till pudel. Min moster som var uppfödare av olika raser lånade alltid ut hundar till oss, till min stora glädje.
När jag var 7 år fick jag köpa min första hund av henne och det var en svart dvärgpudel som jag då betalade 1000 kronor för.

Under några år på slutet av 80-talet var jag utan hund, men sen när jag och Urban träffades blev vi fodervärd till en Cockertik.
Hon blev parad och vi fick välja en valp ur den kullen.
Det blev en trefärgad hane som vi kallade Frisco men som på stamtavlan hette Artmaster.Därav kom vårt kennelnamn som registrerades 1995.

 

Vårat hus från baksidan
Vi ville egentligen inte ha någon liten hund, (tyckte cockrarn var små och klena) så vi bytte bort den här valpen mot en stor St. Bernhard i stället.
Men det var nog meningen att vi skulle ha cocker för han återkom efter ett tag när hans ägare skulle flytta.

Vi ställde ut Frisco några gånger men det gick inte så bra, han tyckte inte om utställning och idag förstår man att han egentligen inte var så bra. Men som det så ofta blir med cockermänniskor så kom det fler cockrar i huset, bl.a. Häljans Urjo.

Han kom att bli vår första riktiga utställningshund, och allt eftersom matte lärde sig mer så gick det också bättre på utställningarna.

Vid 2-års ålder tog han sitt första cert och sen tog det fyra år innan han tog de två sista.
Till sist efter ändrade regler och bortagande av jaktmerit blev Emil slutligen, som veteran, Champion på Vålbacken hösten 2001. Året därefter blev han även Årets Veteran 2002.
På vårvintern 1994 fick vi förmånen att ta över Häljans Marion och Nuch Tomboys Spring Fever från Häljans kennel.
Marion var fullcertad och hon blev den första tik vi hade valpar på med Artmaster som pappa.Det blev en kull på 6 st och däribland fanns Artmaster's Annie som flyttade till Häljans kennel.
Hon har på äldre dar kommit på att det är roligt med utställning och tog sitt första cert som 8-åring.
Våran bakstuga
Verandan
I December 1994 köpte vi Courtmaster Sheer Magic"Douglas" av Guldkustens-och Häljans Kennel. Med honom i huset blev det full fart, han var aldrig stilla och hade ett helt otroligt cockertemprament.
Ordet "gå" visste han inte vad det var utan han sprang alltid och älskade att vara ute i skog och mark.
Han älskade att apportera, tyvärr tyckte han inte om vatten, så vi startade honom aldrig på vattenprov.
Däremot älskade han utställning, särskilt när han fick trava runt i ringen.
På en kritik han fått står det "Om man får säga att en hund är sjävgående så besitter den här hunden motorn" den meningen beskriver Douglas bäst.
Efter att i många år sagt att jag inte skulle ha någon enfärgad så gjorde Usemade Face Of Angel sitt intåg i kennel.
Jag träffade Ulla-Stina på en utställning och där hade hon med sig sin "Leo" Leavenworth In Every Inch, och från den dagen visste jag precis hur jag ville att en cocker skulle se ut.
Året därpå köpte vi Usemade Your Choice som snabbt tog sina cert och blev Champion.
På henne tog vi två kullar.
Efter några år kom ännu en enfärgad också den från kennel Usemade, SU(u)CH Love For Sale.

Det var lite om oss och våran kennel, hoppas att ni får en trevlig stund här hos oss och ni är mycket välkommna tillbaka.

Sara