Vågdalen 21/5-12.
Så var det dags för travet utställningen som i år var flyttad till Frösön, en mycket fin plats trots att regnet strilade ner mest hela tiden. Domare för dagen var Tord Lundborg. Vi ställde Calle och Bettan. Calle var först ut, fick Excellent med CK och slutade som 2 Bästa Hane.
Kritik:"
Hanhund med korrekta propportioner. Bra längd på nospartiet. Fasta ögonkanter. Vällagd skuldra. Utmärkt förbröst. Välvinklad överarm som är kort. Välkroppad. Korrekt kors. Härlig bredd äver länden. Välvinklat bakställ. Rör sig med härlig drive bak men sämre fram, bra pälskvallitet."

Sedan var det dags för Bettan som vann Championklassen och blev 2 Bästa tik efter sin snygga mamma Thilda. Man kan väl inte säga annat än att dommaren höll en rak linje där, för de är väldigt lik varandra.
Krikit:"Läcker championtik. Kort och kompakt. Mycket välgående. Feminint välformat huvud. Fasta ögonkanter. Utmärkt förbröst välvinklad överarm som är kort. Härlig bredd äver länden. Korrekt kors. Välburen svans. Utmärkt bakställ. Härligt rörelse schema Korrekt päls"


 

För några veckor sedan följde Bettan med sin uppfödare Jane till Västerås på utställning.
Dömde gjord Hannele Jokisilta och Bettan fick för första gången gå i championklass och den vann hon över några väldigt snygga tikar.
Hon slutade som 2 Bästa Tik!!
Kritik:"Utmärkt mycket vacker tik med fint huvud Bra hals och rygglinje. Bra vinklar fram och bak med fint förbröst. Kraftig benstomme. Fin korrekt kropp, bra päls. Utmärkt temprament. Rör sig bra".

Vågdalen 16/4-12
Allt har gått lite på räls här ett tag, vi började med att HD-röntga Bettan och hon hade A-höfter. Nästa äventyr var ögonlysning och hon klarade det också med UA ögon. Igår for vi en sväng till Sundsvall där det var utställning för oss var det årets första.
Dömde gjorde Antonio Di Lorenzo, Norge.Vi ställde Bettan som stod för Championatet, hon travade till sig vinsten i öppenklassen med excellent och CK, därefter var det dags för Bästa tik där hon blev Bästa Tik, vi fick det efterlängtade CERTET och därmed CHAMPION!!
Som en liten
extra krydda blev hon även BIR!!!! Vilken dag och vilken härlig hund hon är vår Bettan, hon har varit på sex utställningar i sitt liv, första gången som junior därefter väntade vi tills ifjol och då tog hon sina första cert och nu slutligen detta.
Kritik:"Excellent type and proportions well angulated Excellent croup Very good coat Excellent ears Feminim expression Good Movements".

Tack för alla gratulationer på plats och Facebook. Och Tack till Jane och Gilbert för världens härligase hund!!!!

Så här ser en champion ut dagen efter, välförtjänad vila!!

 

Vågdalen 7/8-11
Vilken härlig dag vi haft i Svenstavik! Vi klarade oss helt från regnet fast det i bland såg hotfullt ut. Många gamla bekantingar träffade vi vilket gjorde dagen ännu bättre. Domare för dagen var Hannele Jokisilta, Finland. Vi ställde endast Bettan och det räckte gott och väl. Även denna gång vann hon klassen med Excellent&CK. Det hela slutade med att endast Bettan gick vidare till Bästa tik, väldigt snålt med Ck:n var det.. Hon fick sitt CERT, CACIB och Slutade som BIM, BIR blev snygga junioren Joel. GRATTIS Jane + medägare
Kritik: "Utmärkt typ, bra feminint huvud med utmärkt uttryck. Bara hals, rygglinjen kunde vara stramare, bra förbröst, passande vinklar fram och bak, kraftig benstomme, bra päls, utmärkt temprament, rör sig bra!"

Vågdalen 23/5-11
Igår var det utställning på Travet i Östersund, SSRK J/H arrangerade. Härligt att träffa gamla och nya vänner och som vanligt var det många glada skratt!!!
Rodi Hubenthal dömde, jag ställde Bettan och hon gick som tåget och vann klassen med Excellent, redan där var jag överlycklig med det slutade inte med det utan hon travade till sig CERTET och blev 2:a Bästa Tik. !!!!! Åh, så kul det var!!
Kritik:"Välbyggd, mycket god typ, får ej bli kraftigare. Feminint bra huvud, bra halslängd med lite för mycket skinn. Kompakt kropp, mycket bra bröstdjup. Korrekt vinklad. Bra rörelser. Bra päls".
Tack alla för en härlig dag!

 

Vågdalen 17/3-11
Så var det dags för årets första uppdatering. Igår var Bettan "Häljans Beth" ute och tränade vänstervarv i ringen på Brukshundsklubbens inoff i Strömsund. Dömde gjorde Eva Widstrand, och resultatet blev BIR&BIG-2!

Kritik:" Härlig tik, välbalanserade proportioner. Härligt temprament. Välskuret huvud. Mörka fina ögon. Bra bett. Korrekt lågt ansatta öron. Mycket bra hals och rygg. Välkroppad med djup bringa. Mycket bra kors och svans. Välvinklad runt om. Utmärkt benstomme och tassar. Härligt påskjut i steget. Utmärkt pälskvalite. Fina Färger"

 

Vågdalen 16/6-10
Tiden rusar iväg, vet inte riktigt var den tar vägen. Hemsidan har inte största prioritet här måste jag erkänna. Det är mycket som ska göras på våren när man har jordbruksfastighet, ny ved ska fixas, det ska plöjas, harvas, röjas och jag vet inte allt.... Plus att man gärna hittar på andra saker som behöver fixas som nytt staket, gärna ett hundhus med ny hundgård, ja listan kan göras hur lång som helst. Så mycket på hundfronten händer det inte, utan de går här och hjälper givetvis till med veden och bär gärna åt fel håll. Findus som är chef över hela byn älskar att ligga mitt på gräsmattan och titta på när matte sliter med gräsklipparen. Calle är väl den enda som åtminstone försöker göra något, han travar snällt bredvid mig och gräsklipparen när vi går på vår runda, så fritt följ kan han......

En utställning har vi hunnit med Travet i Östersund kan man ju inte missa när det är på hemmaplan.
Domare var Inge E:son Thor. Vi ställde Calle, han blev 2:a i konkuranssen med Ck och blev 3 bästa hane.
Kritik: "Bra skuret huvud. Bra uttryck. Utmärkt hals och överlinje. Välkroppad i bra kondition. Stark benstomme med goda vinklar. Bra tassar. Bra pälskvalitet. Rör sig mycket bra. Välvisad."

Stina var också med, tyvärr överviktig, så där blev det en slät etta.
Kritik:" Välskuret huvud med korrekt uttryck. Bra hals och överlinje. Välkroppad, för dagen lite övervikt. Stark benstomme. Goda vinklar. Korrekt pälskvalitet. Rör sig utmärkt, trots sin övervikt. Välvisad."

Sen måste vi ju få skryta lite över barnen. Findus sonen Usemade Deep Secret "Enzo" var på utställning i Piteå 16 maj och tog CERT och blev BIR! Grattis Kirsi och Marjut.

Stilige Enzo

Samma dag tog Olivers son, Paisley's Time Will Show "Lego" sitt första Cert och blev 3 Bästa Hane i Wirmo, Finland. Den 30 maj slog Lego till igen och tog Cert, BH R. Grattis till Raccon's Kennel.

Olivers dotter Maggan (Bolton's Mocha Mint) ville ju inte vara sämre hon, så hon for till Rovaniemi 29 maj och tog även hon CERT och blev BIM. Grattis Maggan och Anna-Carin.

Och så i söndags tog Olivers dotter, "Enna" (Häljans I Was Made For Loving You) och slog till med att även hon ta CERT, blev även BIR & BIG2 i Tuuri, Finland. GRATTIS Katri, Jan och Annamari.

Det var allt för den här gången, får hoppas att det inte dröjer så länge till nästa uppdatering men man vet aldrig. Ha en bra sommar. Och Eva,,, ingenting än.......

Vågdalen 15/2-10
Stina är ögonlyst UA och har A-höfter.

Vågdalen 25/11-09
Ja, att ryktena går fort vet vi ju alla, tyvärr så kommer sanningen alltid så sent.
För ett tag sen hörde jag ett rykte om att tre hundar (från olika kullar) som hade ögonlysts med resultatet PRA. Båda föräldrarna var optigentestade normal/clear så det var den ovanliga formen av PRA. En av hundarna skulle vara en liver roan hane och då är det klart att man börjar fundera lite…
Så nu när mest alla redan vet det så har även jag som hanhundsägare också fått veta att Oliver ”Artmaster’s Hole In One” har lämnat en avkomma som inte har PRA men däremot ”bakre polär katarakt lindrig utbredning”. Detta innebär att en hund med bakre polär katarakt får formellt men bör inte användas i avel. Eftersom arvsgången för bakre polär katarakt är okänd påverkas däremot inte aveln på syskonen. Det finns inte heller något hinder mot att avla vidare på föräldrarna eller på redan befintlig avkomma. Andra kombinationer än den som gav valp med katarakt bör i så fall övervägas. Fortsatt avel är tveksam på en hund som lämnat valp(ar) med bakre polär katarakt i flera olika parningar.
Till er alla som har Oliver barn/barnbarn, snälla ni, ögonlys! och hör gärna av er till mig med resultatet. Med facit i hand så undrar jag än en gång om det var så klokt att ta bort kravet på ögonlysningen och i stället införa optigentestet som bara tar prcd-PRA. Det enda kravet nu är att du ska ha ett ögonintyg som inte är äldre än tre år och det är om du använder valphänvisningen.
Idag så är jag glad att jag ögonlyst Oliver varje år. Även de hundar som jag ägt i fyra generationer bakåt blev ögonlysta upp i hög ålder.

Vågdalen 24/11-09
Så var man hemma igen efter en helg med dubbelutställning på Wången.
På lördagen dömde Helle Dan Pålsson.
Först ut var Calle som vann unghundsklassen med CK och sen placerade sig som 3:a bästa hane med CERT!!!!! Jag hade som vanligt ingen koll och hade inte en aning om att certet var vårt förrän tvåan vänder sig om och gratulerar ;-))))
Kritik: "Härlig modell med bra proportioner och storlek. Maskulint huvud som inte får bli mer. Lite lösa ögon och halsskinn. Utmärkt bett. Vacker hals och skuldra. Härlig välutfylld kompakt kropp med utmärkt bakparti. Rör sig väldigt harmoniskt och paralellt med bra överlinje. Utmärkt päls. Saknar den sista finish för att komma i perfekt utställnings kondition. Härligt temprament."

Stina var också med, blev trea i konkurransen med CK, oplacerad i bästa tik.
Kritik."Feminim med bra storlek. Harmoniskt, kraftfull huvud. Utmärkt bett. Härlig hals och skuldra. Bra förbröst och bröstkorg. Lite lång i länden. Bra bakparti. Rör sig flytande med bra steglängd och överlinje. Bra päls och temprament."

Söndagen är väl en dag som man helst kan dra ett streck över, 7 tvåor och en 3:a delades ut på 27 stycken. Dömde gjorde Lenni Finne. Calle hade haft en hård natt och tappat bort benstommen och stopet plus att han såg mycket trött ut, en slät etta blev och det fick man väl vara glad för en sån här dag.
Kritik"Korrekta proportioner, kunde ha mera benstomme. Korrekta huvudlinjer, tillräckligt stop. Visar något rött i ögonen. Tillräcklig hals, kunde ha mera förbröst. Något brant i skuldran för åldern. Korrekt bröstkorg. Välvinklad bak. Tillräcklig steglängd, något bred bak (undrar om det var hunden eller matte?)"

Stina fick även hon en slät etta, hon hade också tappat benstommen sen gårdagen men hon hade då sovit under natten ;-))
Kritik:"Tillräckliga proportioner. Kunde ha mera benstomme. Kraftigt tikhuvud, medelbruna ögon. Aningen högt ansatta öron. Tillräcklig hals. Korrekt förbröst. Tillräckliga vinklar fram. Korrekt bröstkorg. Välvinklad bak. Tillräcklig steglängd, något lös i fronten."

Stort TACK till Marie och Dennis som haft Findus och matat vargarna, Tack till Sandra och Fredrik som skämt bort Cizzi och Tack till pappa och Siv som haft Cia under helgen. Utan er alla skulle det vara så mycket svårare att stanna borta en hel helg. Till sist ett JÄTTE TACK till Sandra, Atlas och Diesel för mat och husrum och som även tog hand om Bettan och Oliver när vi var borta på dagarna och så ett litet tack för magsjukan ;;-))) Stor kram till er alla.

En jättenöjd Cizzi på semester!
Foto: Sandra Paavola

 

Vågdalen 6/8-09
I söndags var vi på utställning i Svenstavik, det är alltid lika spännande varje år och fara dit och se vad det blir för väder. I år måste styrelsen haft ett allvarligt samtal med vädergudarna för vädret var perfekt!!! Molnigt, varmt, inget regn och till finalerns så kom solen fram. Dömde gjorde Eeva Resko från Finland. Först ut var Calle som blev ensam i sin klass, han fick sin etta och även HP.
Kritik: "Utmärkt huvud, mörka ögon. Bra överlinje, en aning brant kors. Välvinklad fram och bak. Kraftig kropp. Rörde sig bra. Trevligt temprament"

Stina fick även hon en etta och blev resev i konkurransen.
Kritik:"Bra huvud och uttryck. Trevlig överlinje. Kunde vara lite bättre vinklad fram. Bra benstomme, kropp och bakställ. Rörde sig mycket bra."
Med facit i hand så fick man den här dagen vara glad för en etta, många bra hundar åkte ut med tvåor. Men en jättetrevlig dag var det i allafall, träffade många gamla bekanta som man aldrig träffar på SSRK-utställningar, roligt runt ringen hade vi som vanligt vilket är det viktigaste.

Bättre har det gått i Finland för Findus sonen Enzo, han har varit på utställning i Kemi. Dömde gjorde Ritva Raita, och Enzo travade till sig både CERT och BIR. Stort GRATTIS till Kirsi och Marjut! Ännu en Findus-son som har visat framtassarna är Lufsen som visat att han är still going strong i spåret. Han har startat ett par gånger och fått ettor, GRATTIS Helen och Lufsen.

Gällivare 27/6-09
Ja, nu måste det vara officiellt, att vi inte är riktigt kloka!!!! Prick kl.24.00 på fredag natt eller säger man lördag morgon, tog vi vårt pick och pack och for upp till Gällivare!! En nätt liten resa på 120 mil tur och retur, och nu vet vi att det tar 21 timmar att fara fram och tillbaka, umgås, ställa hund och fika lite på den tiden. Snacka om onyttigt vetande ;-)) Så till utställningen, domare för dagen var "vår" Patrik Ragnarsson (han är trots allt jämlänning, så då måste han vara vår ;-).
Först ut var Calle som var anmäld i Juniorklassen, den vann han och fick CK och sedan placerade sig lill-killen som 3 bästa hane!
Kritik:"Utmärkt typ, storlek och helhetsintryck. Välformat maskulint huvud. Fin skalle, härligt nosparti. Mörka vackra ögon. Bra bett. Välplacerade öron. Fint milt uttryck. Harmoniska vinklar fram och bak. Korrekt rygg. Välformad bröstkorg. Härlig lårbredd, låga fina hasor. Utmärkt päls. Utmärkta ben och tassar. Bra färg. Nyttjar svansen väl. Rör sig med bra stil och steg. Utmärkt temprament välvisad."

2 Bästa hane var Findus son Usemade Deep Secret, GRATTIS Kirsi och Marjut!

Enzo

Sedan var det dags för Stina, hon blev placerad som 2:a i öppen kl. med CK och slutade som 4 Bästa Tik.
Kritik:"Utmärkta proportioner. Välformat femenimt huvud, fin skalle. Bra nosparti. Mörka vackra sunda ögon. Välplacerade fina öron. Bra bett. Fint milt uttryck. Bra hals. Harmoniska vinklar fram och bak. Stram rygg. Välformad bröstkorg. Fin lårbredd, låga fina hasor. Bra päls. Bra ben och tassar. Nyttjar svansen väl. Rör sig med utmärkt stil och bra steg. Utmärkt temprament. Välvisad."

Det var en fin utställningsplats, dock kunde gräset ha varit lite kortare, då hundarna på vissa ställen nästan försvann. Men solen sken och det var ca 27 grader och resan hem gick riktigt bra. Nu tar vi lite semester och ska pyssla på med lite annat, ni vet det som vanligt folk gör. Tack till våra grannar Marie och Dennis som matade, vattnade både hundar och växter som var hemma.

Stina

Vågdalen 15/6-09
Helgen har tillbringats i Västerbotten. Stina och jag for upp redan i fredags till Ulla-Stina, kennnel Usemade där vi tillbringade helgen.
På lördagen dömde Karl-Erik Johansson, Stina placerade sig som 4 bästa tik.
Kritik" Glad och vänlig. Mycket bra huvud, mörka ögon. Välmarkerat stop. Bra bett. Utmärkt hals och rygg. Kompakt välutvecklad kropp. Mycket bra vinklar. Utmärkta rörelser. Bra pälskvalite."
Grattis till Ulla-Stina som tog tikcertet.

På söndagen var vädret lite sämre och givetvis började det regna tills cockrarna skulle in. Stina älskar vatten så henne gjorde det inte ett dugg, utan jag tror att hon blev bara mer taggad. Domare var idag Frank Christiansen. Stina vann öppen klassen med CK, blev sen BÄSTA TIK och tog CERTET!!!!!!!!!!!!!!!! Min lilla fin-Stina, det var verkligen inte långt till glädjetårarna. I BIR &BIM fick vi möta Ulla-Stinas Fonesse Finlorian som idag tog sitt andra cert. Stina var verkligen på hugget och sprang till sig BIR-rosetten. Jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kritik"Prima könsprägel. Utmärkt huvud och uttryck, torr hals. Lagom brett och fint förbröst. Gott bröstdjup och längd. Brett gott kors. Välvinklad, utmärkta rörelser."
Tack till Ewa och Juha, kennel Puttifar som tog Bir&Bim bilden och tack till Anna, kennel Catenas för den fina bilden som ligger överst på sidan.
Och ett jättetack till alla som gratulerade på plats och till er som skrivit i gästboken och skickat mail. TACK!
Till sist vill vi tacka "farmor" Ulla-Stina för mat, husrum och en helt underbar helg!

Härnösand6/6-09
Utställning i Härnösand, SSRK var det som anordnade och det med bravur. Härlig utställningsplats, nära från parkeringen, nära till toalett m.m. ja, nära till allt. Lite kalla vindar men solen gjorde sitt bästa att skina på vår nationaldag. Domare för dagen var Moray Armstrong.
Calle var först ut, han placerade sig som fyra utan HP i Juniorklass.
Kritik"Nice masculin head. Well Construct front. Nice topline and quarters. Very good bone and feet. Moved well. Would like a little more ribs."
Ja, det där med revbenen lär ju ordnas sig, såg att det var extra pris på Coop ;-)).

Så var det då dags för ärtan Bettan. Hon är en hund som man aldrig slutar att förvåna sig över. Vårt lilla yrväder som gör alla möjliga hyss här hemma var lugn som en filbunke och såg verkligen världsvan ut där hon satt utanför ringen!! Hon är verkligen sin far och mors dotter, rörelserna har hon fått fullt ut från sina föräldrar, så rolig att springa vänstervarv med. Även hon blev fyra i juniorklass men fick även HP.
kritik" Pleasant feminim head. Short ribs and body. Nice bone and feet, with good topline and quarters. Excellent coat and condition".

Ett Jätte GRATTIS till halvbrorsan Dennis "H. Dancing Future" som idag tog sitt sista Cert och blev därmed CHAMPION!
Ett stort TACK till er alla som var där och gjorde dagen så rolig, som vanligt var det många glada skratt att det var några väldigt trevliga gäster från södern gjorde inte dagen sämre. Hoppas att resan hem gick bra för er.

Vågdalen, 24/5-09
Ja, man får väl skylla på sinnesförvirring eller nåt. Glömde totalt bort att berätta hur det gick för Calles bror Lufsen "Artmaster's Just In Time". Han blev då placerad tvåa, med HP och fick en jättefin kritik även han. Grattis Marie och Lufsen, ni skötte er jättebra! Det var så roligt att ni kom dit och vi hoppas att ni fick lite blodad tand, för det skulle inte förvåna mig om vi blir slagna nästa gång.

Roliga nyheter har vi fått från norra sverige. Olivers dotter Maggan har varit ut i spåret och klarade igår av anlasgprovet på viltspår. GRATTIS ! Maggan och hennes bror Martin har även blivit ögonlysta UA under våren.

Östersund, SSRK J/H travet 24/5-09
Det är som i triss-reklamen, när man minst anar det, så "plötsligt händer det"........
Vi har varit på årets första officiella utställning. Calle var anmäld mest som sällskap till Stina och för att det var roligt att få en kritik på honom. Dagen började inte så bra, släpper ut Calle i trädgården för rastning på morgonen, och givetvis så hinner han gräva några hål på vägen. Så funderingarna var väldigt starka om vi skulle lämna honom hemma så skitig som han var. Men Ubbe är ju optimist och tyckte att det torkar väl och ramlar av........... Jodå det gjorde det ;-)))). Domare för dagen var Elina Tan Hietalahti.
För Calles del var det första officiella utställningen och han fick gå mot sin bror Artmaster's Just In Time som också debuterade. Både skötte sig bra fast de var nog lite trött på slutet. Calle vann klassen och fick CK, mest stolt var vi att Elina kom fram och sa att hon inte brukar ge juniorer det, så det kändes bra.
Så var det dags för bästa hane, och Calle travar till sig CERTET och blir Bästa Hane!!!!!!!!!! Vilken dag, min lilla plutt som bara har blivit kvar här för att ingen har varit intresserad av att köpa honom....
Kritik"Mycket vacker junior, fin representant för rasen. Vackert huvud, typiskt milt uttryck, mycket vacker huvudprofil. Fina öron, bra hals-rygg linje. fina proportioner. Rör sig mycket väl från alla håll, bra kropp, fina tassar, bra päls och färg"

Så var det dags för Stina, hon blev 3:a i öppen klassen med CK, placerade sig sen inte i bästa tik.
Kritik"Femenim tik, med bra storlek och proportioner, ryggen ger efter något i rörelse ( helt mattes fel som inte har tränat mer med henne) Vackert huvud, bra milt uttryck fina öron bra hals, bra förbröst och bröstdjup, bra benstomme. Rör sig väl, vacker päls och färg, bra temprament."

Ja, jag behöver väl nästan inte skriva att vi är så glada, vilken toppen dag! Tack för alla gratulationer och ett jättetack till Woodmore's Justin som kom med den bästa presenten, den ska vi riktigt njuta av någon dag när vi har vilat upp oss :-))

Vågdalen 22/3-09
Då har vi varit på årets första utställning, en liten inoff i Östersund, som JHKK arrangerade. Domare var Siw Sandö från Norge.
Bettan och Stina var anmälda. För Bettan var det debut, hon skötte sig jättebra och blev BIR-valp, och slutade som BIG-2, efter lilla ärtiga Fiddle-Stick's Lie Detector, ingen dålig början på karriären.
Kritik:"Välkonstruerad och välbalanserad tik med utmärkt könsprägel. Vackert huvud och uttryck. Välvinklad runt om. Kompakt kropp. Bra pälskvalitet. Effektiva rörelser. Mycket trevligt temprament"
Stina blev även hon BIR och slutade som BIG-4.
Kritik:"Mycket fin typ. Vackert huvud och uttryck. Välvinklad front. Stark kropp. Faller en aning i korset, sunda rörelser. Korrekt pälskvalitet. Rastypiskt temprament"
Ett jättegrattis skickar vi till still going strong 12-åriga "Cobby" INTUCH NORDUCH NORDV-98 Warringah's Cobblestone som blev BIG-1, ett lika stort grattis till Linda och hennes Tawei's Da Capo "Vilde" som blev BIG-2. Duktiga som vi är så hade vi givetvis kameran med, tyvärr så hade vi inte varit lika duktiga på att ladda batterierna till den, så det blev inga kort tagna. Tack alla för en jättetrevlig dag.

Vågdalen 23/2-09
Så har då årets största hundfest här i länet gått av stapeln, nämligen Republiken hund. Domare i år var Arne Foss från Norge, en mycket kunnig, trevlig och glad prick som tog hand om både oss utställare och hundar på bästa sätt. Tävlingen körs i heat, där man möts två och två, vinnaren går vidare till nästa heat och så håller det på. Vi hade anmält Stina och Oliver, för dagen hade vi lånat in bästa handlern i världen, Linda Lindström, som visade Oliver till perfektion. Tack Linda, du är en riktig pärla! Både Oliver och Stina fick gå flera heat för att slutligen mötas i semifinal!!! Där drog Stina det längsta strået och gick vidare till FINALEN!! Gissa om vi var glada, en lång väntan blev det då det är inlagt middag + uppträdande innan finalen, nervöst värre! Men till slut stod vi där, jag och lill-Stina, mot en Boston som blev Världsvinnare2008 och förra årets vinnare av RH + en västgötaspets som har en titelrad som inte är fy skam och dessutom även den har vunnit RH. Vi hamnade på tredje plats Stina och jag men vad gör väl det, vi känner oss som vinnare i allafall. Stina som inte ens har ett cert än, fick kampera ihop med dessa två giganter på scen, så vi kommer igen nästa år!!!! Ett stort grattis säger vi till våra medtävlare.

Två snyggingar, tja, hundarna ser ju inte så illa ut heller ;-)

 

Vågdalen 9/11-08
Nu var det länge sedan det blev uppdaterat här, det är som med skomakarens barn som aldrig får några nya skor ;-)
Mycket har hänt här under några månader både roliga och tråkiga nyheter.
Vi börjar väl med den tråkigaste, i början av oktober fick vi ta bort vår älskade Cajsa, att ta det beslutet var nog det värsta jag varit med om. Hon blev ingen stjärna i utställningsringen men mattes stjärna har hon alltid varit och är en av de hundar som har stått mig närmast. Saknaden är stor och det kommer nog att ta lång tid innan man har vant sig vid att hon inte finns mer. Tack och lov så har vi både barn och barnbarn efter henne, och vi har bestämt att A. Just One Look "Cizzi" blir kvar på kenneln.

Ännu ett barnbarn har flyttat hit och det är Olivers dotter Häljans Beth "Bettan", en härlig tjej som tar livet med en klackspark. I Bettan värld finns det inget som heter tråkigt utan man gör det bästa av de möjligheter som finns. Hon har givetvis lärt sig trädgårdsarbete sen hon flyttade hit och nu är hålen på gräsmattan ännu fler, och buskarna har hon börjat ansa inför vintern ;-)). Hon har virat pappa Oliver och de flesta av de andra hundarna runt sin lilla tass, och gör som hon vill med de vuxna hundarna.

Ett tråkig beslut till har vi tagit. Victor har tyvärr ett litet jä****la bettfel så nu har han flyttat till min kusin och hennes två pojkar. Victor trivs givetvis jättebra där, två killar att leka med och hur mycket leksaker som helst att leka med, kan livet vara bättre!! . Det bästa är att vi även i fortsättningen får ha kontakt med denna härliga hund som alltid ger 100% av sig själv.

Nästa beslut tog vi inte själv utan det tog Moa själv, hon har hela sommaren försökt flytta ner till grannen så till slut gav vi upp!! Så nu bor hon ca 100 meter nedanför oss och det fungerar mycket bra. Hon har äntligen fått bli den prinsessa som hon alltid tyckt att hon har varit och får all uppmärksamhet för sig själv. Vi träffar henne ofta och hon visar ingen tendens till att vilja följa med hem igen.

Till sist var vi på inoff. utställning igår som arrangerats av JHKK. Domare var Patric Ragnarsson.
Vi for dit först och främst för valparnas skull, men även Stina fick följa med.
Först ut var A. Just For Me "Calle" som vi kallar honom.
Kritik: "5 1/2 månad gammal. Välbalanserad hanvalp. Välformat huvud. Fint utbyggt nosparti. Vackra ögon, välplacerade fina öron, valpbett. Bra hals, harmoniska vinklar fram och bak. Stram, korrekt rygg. Välformad bröstkorg. Härligt bakställ med fin lårbredd med låga fina hasor. Fin svans och svansansättning. Utmärkta ben och tassar. Lovande päls. Rör sig med utmärkt stil och steg. Nyttjar svansen väl. Trevligt temprament. Välvisad".
Calle söker fortfarande ett eget hem, så är du intresserad så hör av dig till oss.

Sen var det Cizzis tur.
Kritik: 5 1/2 månad gammal. Utmärkt helhet. Välformat huvud, ljuvligt, milt uttryck. Vackra ögon, välplacerade öron. Bra bett. Fin hals med en utmärkt övergång i en stram rygg. Harmoniska vinklar fram och bak Utmärkt bröstkorg, fint förbröst. Härlig lårbredd och låga fina hasor. Lovande päls, nyttjar svansen väl. Rör sig med utmärkt stil och steg. Härligt temprament, välvisad. Mycket tilltalande tikvalp".
Cizzi travade till sig BIR-rosetten och Calle BIM-rosett. I gruppen slutade Cizzi som BIG-2, ingen dålig start på karriären.

Sist ut var Stina
Kritik: 2 år gammal. Utmärkt helhet. Välformat, vackert, feminint huvud med fina parallella linjer. Mörka vackra ögon. Långa fina välplacerade öron. Fint djup i nospartiet. Bra bett. Fint milt uttryck. Bra hals. Harmoniska vinklar fram och bak. Stram, korrekt rygg. Välformad bröstkorg med ett fantastiskt förbröst. Härlig lårbredd och låga fina hasor. Utmärkt svans som hon nyttjar väl. Rör sig med utmärkt stil och steg. Utmärkt fasthet i fronten. Utmärkt päls och pälsmängd. Utmärkt tempramenent. välvisad.
Stina var ensam om att få hp, så hon blev BIR, knep till sig BIG rosetten och bland en massa andra vackra hundar i finalen slutade hon som BIS!!!!! Vilken dag!!

 

Vågdalen 4/8-08
Utställning i Svenstavik. Tidigt på morgonen gav vi oss iväg och kom ända till Östersund när bilen gav upp!!!!
Man känner sig en aning billig när man står efter en väg och inte riktig vet vad man ska göra och med bara sex mil kvar har man ju inte direkt någon lust att bara fara hem igen.
Som tur är har jag världens bästa kusin i stan så det var bara att fara till henne och ta hennes bil.
Tack Sandra, du är guld värd!!.

Så till utställningen, alla som har varit i Svenstavik på utställning vet redan på förhand att antingen så spöregnar det eller så är det hett och soligt som tusan, det finns liksom inget mellanläge i Svensta....
I år var det dags för regn, vi hade bara med oss Stina.
Domare för dagen var Matti Tuominen från Finland, det haglade tvåor och treor, så vi blev jätteglada
när Stina fick en etta.
Hon vann unghundklassen med CK, och placerade sig om 3:a bästa tik med Cacib.
Kritik:" Excellent proportions. Lovely temprament. Pleasing head and expression. Enough bones.
Needs a llittle bit more angulation to front. Not in her best coat today. Moves well. Well presented
".

Vi gratulerar Oliver son Paisley's Time Has Come som blev BIM-valp & Victors syster Meija "Häljans Ally MacBeal som blev BIR-Valp. Ett stort Grattis till Ch Paisley's Rumour som blev BIR och till Häljans Dancing Princess som blev BIM och tog Cert och till sist men inte minst, H. Dancing Future som även han tog Cert.

Pga återbud så har vi fortfarande två valpar kvar, tik 1 och hane 2, vi ska under veckan försöka ta några nya bilder på dem.

Nya bilder kan ni se i album 29, vi tackar Olivers dotter Maggan som skickar oss härliga bilder så vi kan följa henne. Vi har även fått bilder från "Milo" Artmaster's Holy Night, tack så jättemycket det är så kul att få se.

Ett litet sent men hjärtligt grattis till Jackson, Paisley's Time Has Come som blev BIR valp-2 (Helene Björkman) och sedan BIS 2 valp-2 för (Patrik Ragnarsson) i Högbo. Bild kan ni se i album 29

Vågdalen 21/7-08
Helgen har tillbringats i härliga Häljesund, med god mat och vin, och många goda skratt, till och med vädret var på vår sida..
På lördagen var det dags för inofficiell utställning i Arvesund, domare för dagen var Inger Jansson. Vi hade anmält Victor och han fick tävla mot bl.a två av sina helbröder. Han vann klassen och blev BIR och slutade som BIS!!!!!!

Kritik:" 5 månader. Vacker helhet. Lagomt huvud, bra öron, vacker hals. Mycket bra bröstkorg, bra rygg, välvinklad. Går och står på alla 4:a"

En mycket trevlig dag hade vi, fin utställningsplats med utsikt över fjällen! Massor av fina priser, Victor vann bl.a (till vår glädje) nya extra ljus till bilen, något som vi verkligen behövde och till Victors glädje var det mycket att tugga på. Vi hoppas att det kommer att bli en återkommande utställning och då tycker vi att ni verkligen ska ta chansen att komma dit.

Tack Jane och Gilbert, Häljans för en trevlig helg.

 

Full fart med Victor !

 

Vågdalen 8/7-08
Så har vi då varit i storstan! Jag hade bara Stina med mig, vilket var riktigt skönt, en liten minisemester. Första dan var vi på Almare Stäket, CAC Breed Club Show 2008. Dömde gjorde David Shields, Stina var lite slö och trött den dagen men fick rött band "Very God", men fick då inte tävla vidare, kritiken var dock mycket bra.
Kritik:"Very sound bitch, head very good. Good depth of muzzle and pleasing strength throughout. Well set ears.Very clean over the neck and shoulder. Well ribbed. Nicely angulated quarters. Would just prefer a fraction more bone to complete the picture"

På söndagen var det då den stora dagen, World Dog Show 2008! Stina var som en helt ny hund, jättepigg och glad. Domare för dagen var Hans Lehtinen, bara det kändes väldigt pirrigt!!
Stina var verkligen på hugget och var inte ett dugg nervös, (vilket matte var). Vi fick det åtråvärda rosa bandet "Excellent" och med det så var vi jättenöjda. Men Stina slutade som Klassvinnare!!! placerade sig inte i certklassen, men vad gör det!!!!!!!!!!!!!!!
Kritik:"Trevliga proportioner. Mycket vackert huvud Stilig hals och överlinje. Står korrekt på sina ben. Välvinklat bakställ. Mycket välgående" Snacka om att vi var nöjda :-))


Kul var det att träffa en del gamla bekanta, synd att det blir så långt emellan..
Tack Stina för bilderna, som kan ses i album 28, som vanligt har man kameran nerpackad i väskan!! Tack till Jane, Gilbert, Karin och Dennis för en jättetrevlig helg och till Maria som är så snäll att vi får invadera hennes lägenhet...

Pga återbud har vi tik1 och hane kvar till salu, är du intresserad så hör av dig..

Vågdalen 28/6-08
En riktig lycklig dag! Ibland så behöver man verkligen en lycklig dag för att känna att man är på rätt väg. Idag har det varit en sån dag. Vi har varit på inoff i Hammarstrand, (Allt för byn). Ragunda brukshundsklubb anordnade utställningen som var mycket trevlig och välordnad med många fina priser och rosetter. Kerstin Henriksson dömde och först ut var "Lille" Victor som debuterade idag, och det gjorde han med bravur, BIR-valp och BIG3 och han skötte sig som han aldrig gjort annat trots att det var första gången han gick i utställningskoppel.
Kritik:"Mycket välformad valp. Ett utmärkt huvud, öron, ögon. Utmärkt hals, rygg, kors och svans. Utmärkt bröstkorg, benstomme för åldern. Tillräcklig päls. Rör sig med mycket bra steg och steglängd"
Sen var det dags för Stina som tränade lite inför Världsutställningen, hon blev BIR, BIG1 och slutligen BIS!! Kritik:"This is a merry cocker! Allt igenom välkonstruerad. Utmärkt huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg, kors och svans. Korrekt bröstkorg, benstomme och tassar. Utmärkt päls. Rör sig med utmärkt steg. Korrekt vinklad". Tack alla ni som satt kvar och hejade på Stina i finalen!!! Och tack till Elisabet för flaskan, det värmde, härligt med människor som verkligen bjuder på sig själv!

Glada nyheter har vi fått från Marjut på Margates kennel, Findus son Enzo "Usemade Deep Secret" var på Rovaniemi internationella utställning förra helgen och han blev BIR och tog CERT, inget Cacib då han är för ung. GRATTIS till ägarna Marjut och Kirsi Söderström.

Enzo

Sen har vi fått en liten sommarhälsning från Olivers son Jackson

Jackson

Valparna växer så det knakar och i morgon ska vi försöka ta några nya bilder. Vi har fortfarande några kvar så är du seriöst intresserad är du välkommen att höra av dig.

Vågdalen 13/6-08
Oliver har nu parat sin älskade Thilda, så förhoppningsvis blir det valpar i augusti. Mer om kombinationen kan ni läsa på Olivers avkommesida eller på Häljans Kennel.

Vågdalen 3/6-08
Här tar vi det bara lungt och njuter av valparna. Nu är det livat i lådan, då de har upptäckt att det finns ett liv utanför lådan. Idag fick de, till Victors stora glädje, komma ut en liten stund på gräsmattan och titta på stora världen . Det gjorde ju inte saken sämre att de hade ätit välling innan så det behövdes en hel del tvättning, vilket Victor givetvis tog på sig medans mamma Cia hellre stannade inne och tvättade koppen! Bilder ska vi försöka ta under veckan, får se hur det går;-))

I helgen var det utställning i Piteå, vi var inte där men det var däremot två av Olivers barn. Paisley's One Step Ahead, debuterade i valpklass 1 med att bli BIM, Victors syster Meija blev BIR & BIS, Grattis! På söndagen fick "Maggan" Boltons Mocha Mint, CK och placerade sig som Reserv, Grattis!

Milton
foto:G Jarefors

Victor och Findus har premiärbadat i dag, för Victor var det första gången. Han tyckte att det var lite läskigt men matte var ju där ute i vattnet så vad gör man inte... Så förhoppningsvis kommer vi igång med lite vattenträning med honom framöver.

Östersund 25/5-08
Utställning i Östersund på travet, dömde gjorde Lisbeth Campbell.
Idag hade vi Oliver och Stina, Oliver var först ut, han blev placerad som 4 BH.
kritik:"Maskulin hanhund, mycket god typ. Vackert huvud och uttryck. God hals, något stel front som syns på rörelserna. God kropp, bra bakbensvinklar och bakbensrörelser. Fin överlinje, välpresenterad, tilltalande väsen."

Stina blev 2:a i ukl med CK, placerade sig som 3 BT!
Kritik:"Feminin tik, vackert huvud och uttryck. Något stel skuldra, bra förbröst, bra kropp, bra kors och bakbensvinklar, lite ostabil fram, fin bak i rörelse".
Olivers son, Paisley's Time Has Come blev BIR-valp och slutade som BIS-4, grattis Eva & Jackson.
Grattis säger vi även till Häljans som tog storslam idag, med Häljans Dancing Future som tog cert och blev BIR & syster Häljans Dancing Princess som även hon tog cert och blev BIM.

I valplådan är det lungt och skönt nu, alla äter och mår bra. De har så smått börjat tagit sig runt på sina ben och morrar och skäller för fullt. Ny "pappa" har de också fått, Victor lyckades efter mycket fjäskande och flörtande med mamma Cia att ta sig ner i valplådan, snacka om att han var lycklig!!!! Så nu har han ett väldigt stök med att tvätta och mata, han gör så gott han kan och lägger sig ner i lådan och ser till att alla får plats vid magen. Han måste ha haft närstudie på Cia hur man gör ;-)))

Vågdalen 19/5-08
På pingstafton föddes våra efterlängtade valpar, 3 hanar och 2 tikar.Till en början verkade allt gå bra, alla åt och ökade i vikt. Men sen började den minsta hanen att förlora vikt, så vi började omedelbart att stödmata. I fredags vände det äntligen, (efter några dagar med matning dygnet runt och massor med oro), så började lilleman att klara sig själv. Nu går han stadigt upp i vikt och eftersom han är mycket mindre än sina syskon så har han inga problem med att pila in sig mellan sina syskon och rycka åt sig den bästa tutten ;-). Härligt är det när lugnet äntlligen har lagt sig i lådan och Cia är en kanon-mamma som sköter om de små med glans. Och själv får vi äntligen sova ordentligt, i fredags somnade jag 17.30 och vaknade kl05.00 dagen efter!!! Det är härligt med valpar.........
Kort på dem kan du se här

En liten sen nyhet men ett stort GRATTIS, till Helen och,(Findus son), Lufsen som vann öppenklassen och blev 4 bh i Skellefteå 4/5

Vågdalens 28/4-08
Oliver och Findus ögonlysta UA.
Bilden på framsidan är tagen i veckan som var, blomman är betydligt äldre. I oktober-2002 vann Emil 2 Azaleor, utställningen var i Sundsvall och Kari Haave dömde, Emil blev BIR. Något betänksamm var man om blommorna skulle överleva kölden hem, men det gjorde de och i år blommar de som tokiga!

Olivers dotter Dolly (H. All Inclusive) fick CERT, BIR og BIG3 på Sunndalsøra i helga. GRATTIS till ägarna Ingunn &Björn samt till uppfödaren Elin.

Vågdalen 21/4-08
Så har vi varit på turne igen, den här gången drog vi ner till Västerås i sällskap med Häljans Kennel. Dömde gjorde Tord Lundborg, Oliver och Stina ställdes, Oliver blev 4 i championklass med ck men oplacerad i bästa hane.
Kritik:"Utmärkt typ. Mycket vackert huvud. Vällagd skuldra. Mycket bra förbröst och överarm. Tillräcklig kropp. Utmärkt kors och bakställ. Vacker ryggpäls, något ulligt behäng. Utmärkta proportioner"
Stina blev 2:a i unghundskonkurransen utan CK, men vad gör väl det med en kritik som den här!
Kritik:" Utmärkt typ. Vackert huvud, vällagd skuldra. Utmärkt förbröst och överarm. Välkroppad men något tunn benstomme. Korrekt kors. Välvinklat bakställ. Utmärkt päls. Rör sig med bra steg"
Olivers fästmö Thilda "Paisley's Dancing In The Night" blev BIM och BIR blev DKUCH JEUW-06 NUCH SU(u)CH SV-06 SV-08 Manacas Beat About The Bush.

Tack till Jane som körde hela vägen hem när jag satt och grät på ett öga ;-)), alltid lika roligt på våra träffar, men jag tror vi lämnar "tanten" hemma nästa gång ;-) Hon lurar oss bara på villovägar!

Roliga nyheter har vi fått från Marjut på Margates kennel, Findus son Enzo "Usemade Deep Secret" har i helgen varit på sin första utställning. Han tog CERT och blev BIM för Ritva Raita. Stort GRATTIS till ägarna Marjut och Kirsi Söderström.

Vågdalen 6/4-08
Vilken härlig helg vi har haft, som många av er vet så har jag ju dragit på det här med att optigentesta Oliver, men nu är det äntligen gjort och han är Normal/Clear. Även Victor är optigentestad och även han är Normal/Clear. Det var en riktigt härlig start på fredag kväll!

 

lördagen tog vi vårt pick och pack och for upp till Vännäs där Cockerklubben hade sin utställning.
Dömde gjorde Ewa Wikermo Rajala, Kennel Puttifar. Vi hade med oss Oliver och Stina, Oliver vann championklassen och blev sedan bästa hane.
Kritik;"4 år av utmärkt kvalitet och storlek. Vackert huvud, väl ansatta öron. Vacker hals. Bra skulderläge, kunde önska något mer förbröst. Välprop och sund. Välvinklad och fram och bak. Vacker päls och rör sig med härlig attityd"

Stina var ensam i unghundsklassen och blev 2 bästa tik.
Kritik:"Utmärkt typ, vackert välskuret huvud med vackra ögon. Lagom hals, fina harmoniska proportioner. Bra förbröst, bra vinklad fram och bak. Vacker päls. Rör sig med bra steglängd. Glad och trevlig"

BIS, BIR blev Usemade Listen To Your Heart och Oliver blev BIM, BIS 2 och bästa brokiga!
Grattis säger vi också till Maria med sin söta Jägarhattens Astrid Lindgren som blev BIR valp och till Totte "Usemade He Is Mine" som blev BIR-Veteran.

Tänk vad tiden går fort, idag är det 13 år sedan första Artmaster's kullen föddes!

Tekla 13 år

 

Vågdalen 25/3-08
Så har då äntligen våran "import" kommit hem, ända från Häljesund kom han ;-)) Och någon rosafärg fanns inte heller kvar på honom.
Viktor är en liten kille som vi absolut inte skulle ha, men som vi inte kunde motstå när vi träffade honom. Han påminnner väldigt mycket om sin morfar Emil och jag hoppas att jag kommer att få ha lika mycket roligt i ringarna med Victor. Fast på den korta lilla tid vi har haft honom hemma så har vi sett att det är lite mera hyss i Viktor än det var i Emil. Mer om Victor kan du läsa på hans egna sida som finns under hundar. Stina är jätteglad att hon har fått en egen liten lillebror och hon är nog ganska övertygad att vi har skaffat honom enbart för hennes skull ;-)

Glädjande nyheter har vi fått från Boltons kennel, Olivers son, Boltons Mocha Martini är nu höftledsröntgad och har A-höfter!

Vågdalen 18/3-08
Äntligen så är Cia parad, så nu väntar vi med spänning vad som ska komma fram. En skön tid blir det att ha valpar på, då de kommer att födas i maj och då vi förhoppningsvis inte har någon snö kvar. Är du intresserad av en valp i den här kullen så ring eller maila till oss för mer information. Vi vill gärna att du som köper valp är intresserad av att göra något med din cocker, du behöver absolut inte tävla men gärna vilja gå långa promenader, prova på lite spår, apportering m.m. Något som absolut är ett måste är att du är intresserad av pälsvård.
Att se en tovig och otrimmad cocker är inte till glädje för någon!

Jag har under några veckor hållit på med en hemsida till Xitements Kennel, resultatet kan du se här>>. Det är alltid så roligt att göra något nytt, och efter att jag har sett min hemsida på andras datorer så är det nu ny bakgrund på den med. Och nu hoppas jag att den ser ut som det var meningen att den skulle se ut..

Årsmöte på SSRK-JH besökte vi, där delades det som vanligt ut champion diplom och årets allroundhund korades. I år var konkurransen hård, så Stina hamnade på en tionde plats och Findus blev nia och fick dessutom ett diplom..

Nu är det snart bara en vecka tills vår nya pojke Victor kommer hit, oj vad vi lääääääängtar, mer om honom kommer sen.

Till sist så önksar vi alla en riktigt glad och härlig Påsk och en trevlig resa till Blåkulla!

Vågdalen 4/3-08
Igår tog vi och Jane, (Häljans Kennel) en tur ner tilll Paisley's Kennel.
Där tittade vi och tog kort på Olivers småbarn som nu har blivit 5,5 veckor.
Kort kan du se på Olivers avkommesida och i album 27 .
Tack AnnCristin för titten och för fika och tack Jane för en rolig tur.

Nu har Cia börjat löpa!!!! Åh så glad vi är, så nästa vecka bär det av till Häljesund och till Farbror Melker.
Efter att ha sett valparna på Paisley's så ser vi fram emot det här ännu mer. Och sen får man hoppas att det blir lika bra..

Vågdalen 29/1-08
I slutet av november hade Oliver besök av Saida, det resulterade i en skål med blandad konfekt...
Den 24/1 födde Saida 3 liver/roan hanar, 3 blue roan hanar och slutligen 1 liver/roan tik.
Mor och valpar mår bra och alla bor på kennel Paisley's. Mer info finns på Olivers avkommesida + en bild på valparna.
Annars händer det inte så mycket här hemma, tack och lov så har vi fått sett solen ett par gånger den sista tiden så hoppet finns att vi går mot ljusare tider. Vi fortsätter också att vänta på att Cia ska börja löpa, ska bli roligt att se vad det kan komma fram för färger i den kombinationen.